Kampioen worden door huidige stand: wie is blij en wie is woest?

15 maart 2020, 13:25

Hoe moet het verder met de Europese topcompetities nu het coronavirus het voetballen onmogelijk heeft gemaakt? Er worden verschillende scenario's genoemd. Het EK verplaatsen om de competities af te maken, het hele seizoen ongeldig verklaren en na de zomer opnieuw beginnen óf de competities afsluiten met de huidige stand als eindstand. Bij die laatste optie zal vermoedelijk de meeste discussie komen, want er zijn nogal wat teams die zich daardoor benadeeld zullen voelen.

De meeste Europese competities lopen op het einde en in sommige gevallen is al lang en breed duidelijk wie de titel gaat pakken. Het stoppen van de competitie met de huidige eindstand zou in die gevallen prima kunnen, zou je zeggen. Maar dat is niet overal het geval. In sommige landen is de titelstrijd namelijk nog razend spannend. Een rondje langs de velden.

Nederland

Duitsland

In Duitsland ligt de competitie ook tot begin april stil. Op het moment dat daar de huidige stand de einstand van de competitie zou betekenen, zal dat gefronste wenkbrauwen en boosheid opleveren in Dortmund, Leipzig en Mönchengladbach. Zij staan allemaal op slechts een paar punten van koploper Bayern München.

Italië

Het is lang geleden dat de titelstrijd in Italië zo spannend is geweest als dit seizoen. Het verschil tussen koploper Juventus en nummer twee Lazio Roma is slechts één punt en ook nummer drie Internazionale doet nog mee. In het blauwe deel van Rome en Milaan zullen ze dus furieus zijn als Juventus twaalf wedstrijden voor het einde de titel in de schoot geworpen krijgt.

Spanje

Engeland en Frankrijk

In Engeland zou bij de huidige stand de titel naar Liverpool gaan als de competitie niet afgemaakt kan worden. Op basis van de voorsprong van 25 punten op Manchester City zou dat ook niet meer dan terecht zijn. In Frankrijk gaat Paris Saint-Germain royaal aan de leiding met een voorsprong van twaalf punten én een wedstrijd minder gespeeld. Ook daar zal vermoedelijk minder discussie zijn over het vergeven van een titel, gezien de verschillen. Of denken ze in Manchester en Marseille dat Liverpool en PSG toch nog gaan instorten?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen