Brands ziet uitspelen Premier League financieel als cruciaal

15 maart 2020 – Marcel Brands denkt dat de gevolgen voor de voetbalclubs in Engeland op financieel gebied best weleens groot kunnen worden van de corona-uitbraak. Hoewel The Toffees het niet heel erg hoeven te hebben van de recettes van wedstrijden, gaan vooral de tv-gelden cruciaal zijn in de financiële kwestie voor de Premier League-clubs.

Brands ziet uitspelen Premier League financieel als cruciaal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelde Brands tegenover Rondo. Het stadion van Everton is grotendeels gevuld met seizoenkaarthouders, zo laat de algemeen directeur weten. Dat heeft dus minder invloed op de omzet van Everton. "Maar of de competitie afgemaakt gaat worden, dat heeft invloed op de tv-gelden. En dat zal afhangen van wat er gaat gebeuren met de Europa en Champions League", aldus Brands, die laat weten dat de tv-gelden cruciaal zijn voor de club. "Maar ik vraag me af of we op 6 april al kunnen voetballen. Die kans lijkt me klein.'

Hoewel er in Engeland formeel nog getraind mag worden, besloot Everton afgelopen week al het complex tot en met zondag 22 maart te sluiten. Er werd recent namelijk gespeeld tegen Chelsea, waar een coronavirus werd ontdekt. "Vrijdagochtend had er iemand koorts bij ons, gelukkig blijkt dat geen besmetting. Maar we hebben geen risico genomen en zelf besloten om het complex te sluiten", aldus Brands. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd