Gudde: 'Vervolg Europese competities cruciaal voor Eredivisie'

16 maart 2020, 09:22

Eric Gudde ziet het overleg van de UEFA en FIFA van dinsdag over het verplaatsen of afzeggen van het EK Voetbal als cruciaal voor de rest van dit seizoen. De algemeen directeur van de KNVB laat weten dat er naar aanleiding van het overleg van dinsdag gekeken wordt naar de vervolgmogelijkheden van de Eredivisie.

Dat schrijft hij in een brief in De Telegraaf, die ook namens Mattijs Manders en Marc Boele (directeur Eerste Divisie) is geschreven. 'Inmiddels zijn de ogen van het Europese voetballandschap gericht op het UEFA-overleg van komende dinsdag en de gevolgen die daaruit voortkomen voor de Champions League, Europa League en EURO 2020. De uitkomst van dat overleg maakt wellicht duidelijk welke ruimte dit wel of niet gaat geven voor onze competities', verduidelijkt het trio.

Wanneer de voetbalwereld weer op gang zal komen, durven ze niet te zeggen. 'Het is de vraag wat de overheid na 6 april gaat opleggen. Uiteraard staat de gezondheid van mensen voorop. Wij zullen zoveel mogelijk alle informatie met jullie delen en uiteraard rekening houden met het weer optrainen van selecties voordat we de competitie weer starten. Hier houden we gezamenlijk contact over maar hebben we ook contact met de ministeries, andere bonden en de vereniging van teamartsen', aldus Gudde, Manders en Boele.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen