'FIFA dringt bij UEFA aan op EK in wintermaanden 2020'

16 maart 2020, 09:58

De FIFA wil voorkomen dat het EK 2020 alsnog plaatsvindt in de zomer. De voetbalbond heeft bij de UEFA namelijk aangedrongen op het uitstellen van het evenement, omdat het dinsdag niet bij het cruciale overleg aanwezig is. De FIFA dringt aan op het uitstellen van het eindtoernooi naar komende winter.

Dat schrijft The Telegraph althans. Een winters EK is de beste optie volgens de FIFA, omdat er volgend jaar in de zomer het gloednieuwe Wereldbeker voor Clubteams op het programma staat. Als het EK met een jaar wordt uitgesteld door de UEFA, kan er bij de FIFA een streep door dat nieuwe eindtoernooi. Omdat in de winter van 2022 een WK staat gepland, is alles doorschuiven ook niet heel handig.

Lees ook: Gudde: 'Vervolg Europese competities cruciaal voor Eredivisie'

De UEFA heeft dinsdag een cruciaal overleg voor de Europese competities, waar ook onder andere het vervolg van de Champions én Europa League op de agenda staat. Omdat de FIFA niet bij het overleg is, hebben ze bij de FIFA dus hard aangedrongen op het verplaatsen van het eindtoernooi naar de winter. Het EK stond gepland van 12 juni tot en met 12 juli: de kans dat dan gespeeld wordt, is miniem. Volgens meerdere Engelse media, is ook een totale lockdown tot na de zomer niet ondenkbaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen