Ook RKC Waalwijk vraagt werktijdverkorting aan door corona

16 maart 2020, 10:57

RKC Waalwijk is de volgende voetbalclub die werktijdverkorting heeft aangevraagd bij het UWV. De KNVB adviseerde clubs om dat te doen en eerder communiceerde ook Go Ahead Eagles dat te doen vanwege de teruglopende financiële inkomsten, vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Als we de laatste vier wedstrijden bijvoorbeeld zonder publiek moeten spelen, dan betekent dat een behoorlijke inkomstenderving", aldus Frank van Mosselveld.

Dat vertelt hij tegenover Trouw. Werktijdverkorting is een maatregel die bedrijven kunnen nemen, als er beduidend minder werk is voor werknemers – zoals nu vanwege de corona-uitbraak aan de hand is. Het inkomen van de spelers blijft gelijk, maar het UWV betaalt een deel van het inkomen mee uit het WW-uitkering.  "We spelen nog thuis tegen Feyenoord en Willem II, wedstrijden die altijd redelijk verkopen. Dan praat je over een ton per wedstrijd aan tickets, horeca en business", legt de algemeen directeur van RKC Waalwijk uit.

Ook AZ overweegt werktijdverkorting aan te vragen voor het kantoorpersoneel. 'De ECV organiseert vanaf vandaag een dagelijks telefonisch spreekuur, waarbij Eredivisieclubs hun kennis kunnen delen en vragen kunnen stellen. Ook is er een platform in het leven geroepen waarop relevante documenten te vinden zijn', zo schrijft Trouw over de maatregelen die er worden genomen voor de clubs.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen