Veldwijk terug naar Zuid-Korea: "Pakken het leven hier weer op"

16 maart 2020, 20:06

Lars Veldwijk pakt de draad van het gewone leven weer op in Zuid-Korea. De spits stapte in de afgelopen winterstop over naar Jeonbuk Hyundai en kreeg bij zijn nieuwe club direct te maken met het coronavirus. Inmiddels is de grootste verspreiding daar achter de rug. "Nu is het redelijk onder controle en pakken mensen het leven weer op."

Dat vertelt hij tegenover RTV Rijnmond. Door alle corona-ontwikkelingen keerde Veldwijk snel na zijn transfer weer terug naar Nederland, maar inmiddels is hij weer naar Zuid-Korea gegaan om te trainen. "Ik was nu liever bij mijn kinderen en familie geweest om deze moeilijke tijd samen te beleven", vertelt hij. "Drie weken geleden plaatste ik een foto met een mondkapje en werd er lacherig over gedaan. In Nederland is het lang onderschat geweest en nu dringt pas door alles op slot moet. Zo gaat het over de hele wereld."

Terug in Zuid-Korea is het een stuk rustiger dan Europa rondom het coronavirus, zo merkt Veldwijk. "In mijn provincie heb ik er weinig last van gehad", stelt hij. "Eén gebied is getroffen geweest, maar in mijn regio zijn alle restaurants en cafés weer open. Een maand geleden kwamen er 500 gevallen per dag bij", aldus Veldwijk, die nu weer aangeeft dat het relatief rustig is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen