Rechter beslist: Van den Hurk hoeft loon niet af te staan

16 maart 2020, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rechtszaak tussen Sportconsult Nederland BV en Anthony van den Hurk is in het voordeel van de oud-aanvaller van MVV beslist. Het spelersmakelaarskantoor eiste een bedrag van 60.000 euro voor gemiste inkomsten en wilde daaraan komen door beslag te leggen op het salaris van Van den Hurk. De voorzieningenrechter heeft het verzoek echter afgewezen, zo meldt Voetbal International.

Van den Hurk lag tot voor kort vast bij Sportconsult Nederland BV. Zijn contract bij het spelersmakelaarskantoor liep komende zomer af, maar al in november stapte de 27-jarige spits over naar Global Football Management. Via dat bureau kwam de aanvaller terecht bij Helsingborgs IF. Van den Hurk zou aanvankelijk in de zomer de overstap maken naar de Zweedse club, maar werd een kleine twee weken geleden al weggehaald bij MVV.

Volgens Sportconsult Nederland BV heeft Van den Hurk contractbreuk gepleegd. Via de rechter probeerde het spelersmakelaarskantoor compensatie te krijgen voor misgelopen inkomsten door beslag te leggen op het loon van de aanvaller, maar zonder succes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen