Bundesliga langer stil, vrees voor financiële gevolgen

16 maart 2020, 16:57

Een besluit dat niet anders kon worden dan het genomen is: de Duitse Bundesliga en 2.Bundesliga liggen ook stil tot en met 2 april. Eerst was er alleen voor dit weekend afgelast, maar inmiddels dus enkele weken langer. Toch is de verwachting niet dat er begin april alweer gevoetbald zal worden.

Dat heeft Christian Seifert, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, laten weten. Op 30 maart wordt er bekeken hoe en wanneer de Duitse competitie even wordt hervat. "Dus verwacht niet dat er op 3 april alweer gevoetbald gaat worden", waarschuwde hij op voorhand al. Eerst was het plan om dit weekend nog te voetballen zonder publiek, maar dat ging dus niet door.

Lees ookBundesliga ligt vanaf dinsdag stil

Wel zorgt de opschorting voor vergaande financiële gevolgen. "Zolang er niet gevoetbald wordt, moeten de clubs van dag tot dag overleven", zei Seifert. "Spoorwedstrijden (zonder fans) kunnen straks de enige manier zijn om financieel te overleven." Anders kan het volgens de directeur zomaar zijn dat er duizenden mensen op straat komen te staan. Eerder was er nog veel kritiek op de beslissing om door te voetballen, mede vanwege de financiële risico's.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen