Financiële onzekerheid kwelt FC Twente: "Nog niet te overzien"

16 maart 2020, 19:25

De achttien Eredivisie-clubs zitten vol vraagtekens. Wanneer wordt de competitie hervat? En wat zijn de (financiële) gevolgen van het stilleggen van de Eredivisie? De financiële onzekerheid tergt FC Twente, schrijft Tubantia. De club loopt veel inkomsten mist omdat het de horeca volledig in eigen beheer heeft.

"We leven vandaag in een totaal andere wereld dan vorige week woensdag", omschrijft FC Twente-directeur Paul van der Kraan het treffend. De Tukkers komen in ieder geval tot 6 april niet in actie en als het tegenzit, gaat de noodgedwongen pauze nog een stuk langer duren. Ondertussen drogen de inkomstenbronnen op. Voor Twente is dat een probleem. "Het is nog niet te overzien."

Veel clubs, zowel uit de Eerste Divisie als Eredivisie, hebben inmiddels werktijdverkorting aangevraagd. Ook Twente gaat dat doen. De club loopt nu veel inkomsten mis, zeker omdat het de horeca in het stadion 100 procent in eigen beheer heeft. "We weten niet of het uitgestelde inkomsten zijn of dat er helemaal niet meer gespeeld gaat worden. Dus de vraag of er wel of niet meer gevoetbald gaat worden, is essentieel. Maar alleen al door het afblazen van evenementen in het stadion lopen we tonnen mis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen