ArenA-directeur over topoverleg UEFA: "Voor elk besluit begrip"

16 maart 2020, 21:32

De UEFA vergadert morgen (dinsdag) over het voetballandschap de komende tijd. De kans dat het EK wordt uitgesteld, lijkt vrij groot. Dat heeft dan ook gevolgen voor de Johan Cruijff ArenA, decor van drie groepswedstrijden en een achtste finale. Kan het EK vanwege de uitbraak van het coronavirus komende zomer niet plaatsvinden, dan heeft stadiondirecteur Henk Markerink daar alle begrip voor.

Hoe groot de kans is dat het EK morgen daadwerkelijk word uitgesteld, vindt Markerink moeilijk in te schatten. "Je kunt een curve tekenen van begin tot einde van deze corona-uitbraak in Nederland en dan zou die eind mei over moeten zijn. Er is natuurlijk een grote kans dat de UEFA EURO 2020 niet laat doorgaan. De Europese voetbalbond heeft een grote verantwoordelijkheid voor een enorm evenement dat ook nog eens in twaalf landen wordt gespeeld, met heel veel reizende mensen. Daarom denk ik dat er weleens een redelijk drastische maatregel uit de bus kan komen", vertelt hij in een onderhoud met De Telegraaf.

Signalen dat het EK komende zomer niet gaat plaatsvinden, heeft hij niet ontvangen. "Maar ik lees ook de krant. En dat de UEFA er een speciale conferentie aan wijdt, dat wil wel zeggen dat uitstel een meer dan serieuze optie is. Het is afwachten, maar wij houden rekening met alle scenario's en zullen ons niet laten verrassen", aldus Markerink. "Ik denk dat in dit soort situaties alleen maar begrip past, omdat het voor de UEFA ongelooflijk moeilijk is om dit soort beslissingen te nemen. Dat zie je nationaal ook bij ons kabinet. Het is een ramp van een dermate grote omvang dat je begrip voor elk besluit moet hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen