Gisteren gemist: Valencia-besmettingen, UEFA wil compensatie

17 maart 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 16 maart.

'UEFA vraagt om 300 miljoen euro compensatie bij verplaatsen EK'

De UEFA gaat dinsdag bij het topoverleg over de toekomst van het voetballandschap een enorme compensatie vragen aan clubs en competities om het EK naar volgend jaar zomer te verzetten. Dat meldt The Athletic maandagavond. Het gaat om een bedrag van liefst 300 miljoen euro.

Valencia maakt melding van nog veel meer coronabesmettingen

Valencia is hard geraakt door het coronavirus. De Spaanse club meldt maandagavond dat liefst 35 procent van de afgenomen tests positief zijn teruggekomen. Eerder maakte Valencia al bekend dat Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala en José Gaya waren besmet.

Fans steken zorgpersoneel massaal hart onder de riem

Voetbalsupporters hebben maandag het zorgpersoneel in Nederland massaal een hart onder de riem gestoken. Zo hebben fans van Feyenoord, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, NAC Breda, Roda JC, FC Den Bosch en NEC Nijmegen hebben hun steun betuigd. Bij onder meer het Amphia Ziekenhuis in Breda en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen zijn spandoeken opgehangen.

Liverpool troeft City nipt af: meest waardevolle selectie

Liverpool beschikt over de meest waardevolle selectie van alle clubs in de vijf grootste competities van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van CIES Football Observatory. De waarde van de selectie van The Reds wordt geschat op iets meer dan 1,4 miljard euro. Kylian Mbappé is volgens het onderzoeksbureau de meest waardevolle speler.

'Ajax en Bayern München azen op Gremio-aanvaller Pepê'

Eduardo Gabriel Aquino Cossa, beter bekend als Pepê, heeft zich in de belangstelling gespeeld van enkele Europese grootmachten. Volgens André Hernan, journalist van het Braziliaanse Globo Esporte, staat de 23-jarige aanvaller in de belangstelling van Ajax en Bayern München.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen