Coronapatiënt Thorsby: "De club zorgt voor de boodschappen"

17 maart 2020, 08:51

Morten Thorsby is herstellende van het coronavirus. De oud-speler van sc Heerenveen raakte samen met een aantal ploeggenoten van Sampdoria besmet. "Het gaat vrij goed met me, hoor", laat de middenvelder weten vanuit het Italiaanse Genua.

"Ik heb hoofdpijn, een beetje koorts en wat spierpijn. Lichte griepverschijnselen dus. Het is vervelender om thuis te moeten zitten, omdat je je woning niet mag verlaten", vertelt Thorsby in de Leeuwarder Courant. Het was voor de 23-jarige Noor, die vorige zomer naar de Serie A verkaste, geen verrassing dat hij vorige week positief testte. Een ploeggenoot ging hem al voor. "Bij negen spelers van Sampdoria is het virus nu vastgesteld. We zitten allemaal in quarantaine. De club zorgt ervoor dat we boodschappen krijgen."

Lees ook: weer slecht nieuws Sampdoria: ook Depaoli heeft coronavirus

In Genua zijn de straten leeg en de winkels gesloten. "Maar het is in Genua niet zo'n chaos als in het noorden van Italië. Daar hebben de mensen het echt zwaar. Niemand weet hoe dit afloopt. Gelukkig worden de maatregelen van de overheid heel gedisciplineerd opgevolgd door de Italianen. Nu wel, want dat was aanvankelijk een probleem. Een paar weken geleden luisterden velen niet. Er waren mensen die toch naar buiten gingen, terwijl ze in quarantaine moesten blijven. We zagen vervolgens allemaal hoe snel het virus zich verspreidde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen