Roozemond: "Als gehele sector werktijdverkorting overwegen"

17 maart 2020, 09:57

Ook sc Heerenveen ziet werktijdverkorting als een optie. "Maar ik denk niet dat we daar als individuele clubs een beslissing over moeten nemen, maar dat je dat als gehele sector moet overwegen", aldus voorzitter Cees Roozemond, die weet dat de coronacrisis ook voor zijn club gevolgen zal hebben.

De preses van de Friezen durft niet te voorspellen hoe veel impact de pandemie uiteindelijk zal hebben. "Alle clubs hebben hieronder te lijden, dus wij ook", zegt Roozemond in de Leeuwarder Courant. "Ik kan wel stellen dat het ons een ton gaat kosten, maar dan zeggen sommigen dat ik de boel onderschat. Zeg ik een miljoen, dan ben ik wellicht een paniekzaaier. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het nu niet weet."

Lees meer: PSV en Vitesse vragen ook werktijdverkorting aan

Roozemond roept ook op tot 'leiderschap' en 'duidelijkheid'. "Daar zijn we allemaal bij gebaat. De onrust en onduidelijkheid moet je zoveel mogelijk zien te beperken. Beleidsbepalers bij de UEFA en de KNVB moeten niet bang zijn om beslissingen te nemen, ook al besef ik dat het ongelooflijk moeilijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen