Gek scenario voor Denen: welke bondscoach bij uitgesteld EK?

17 maart 2020, 10:49

Een bijzondere situatie dreigt voor Denemarken: als het EK 2020 inderdaad wordt uitgesteld met bijvoorbeeld een jaar of half jaar, dan gaat de nationale ploeg vermoedelijk het eindtoernooi in met een andere bondscoach. Voor Åge Hareide zou het EK namelijk het laatste kunstje worden als bondscoach en wordt daarna opgevolgd door Kasper Hjulmand, zo staat al bijna een jaar vast.

Hareide is sinds 2016 actief als bondscoach Denemarken, maar kondigde eerder al zijn afscheid aan na het komende EK. Als het eindtoernooi wordt uitgesteld, dan vindt er bij de Deense bond dus al een wisseling van de wacht plaats. Wat zal er gebeuren? Hareide plaatste zich echter voor het EK en ging er natuurlijk vanuit dan ook nog coach te zijn bij de Denen. Anders dan assistent Jon Dahl Tomasson (die naar Malmö vertrok) vond de bondscoach nog geen nieuwe job.

Opvolger Hjulmand is beschikbaar, want hij zit op dit moment zonder baan. De 47-jarige trainer leverde in maart vorig jaar zijn contract bij FC Nordsjaelland in en leek vervolgens op weg naar Belgische competitie, waar hij in beeld was bij zowel AA Gent als Anderlecht. Daar kwam hij niet aan het roer, wel werd hij aangesteld als bondscoach van Denemarken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen