'UEFA wijst kampioen aan bij niet voltooien competitie'

17 maart 2020, 10:53

Als competities niet voltooid kunnen worden, wil de UEFA de eindstand baseren op de huidige ranglijst. Echter is de Europese bond hier geen voorstander van. Daarom wordt het EK van komende zomer naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld.

Dat meldt het Spaanse AS. Vanmiddag vanaf 13.00 uur vergaderen de 55 lidstaten over hoe het verder moet met het huidige seizoen. De UEFA staat voor drie besluiten: wat gebeurt er met het EK, de Europese toernooien (Champions League en Europa League) en hoe worden de nationale competities afgewikkeld. Door het EK te verschuiven naar de winter of de zomer van 2021 moet er meer ruimte ontstaan op de speelkalender.

Echter blijft de voetbalwereld afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. De pandemie kan ervoor zorgen dat competities helemaal niet kunnen hervatten. In dat geval zijn de huidige ranglijsten leidend en worden op basis daarvan de kampioenen, de degradanten en de promovendussen bepaald. Zo'n maatregel werd in de geschiedenis een keer getroffen door de UEFA. Tijdens de Balkanoorlog kon er in Joegoslavië niet gevoetbald worden en kreeg Partizan Belgrado in 1999 de titel toebedeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen