Eredivisie-update Heracles Almelo: Dessers en hooghoud-actie

18 maart 2020, 13:30

De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel VIII: Heracles Almelo.

Algemene status

Heracles Almelo staat helemaal stil momenteel. Als gevolg van de maatregelen van de overheid werd alles gesloten in het oosten: het kantoor is dicht, de club is alleen per e-mail bereikbaar en ook de kantoren, receptie en FanServiceShop zijn gesloten. De eerste selectie zou nog trainen deze week, maar dat werd maandag uiteindelijk vanuit huis en door de spelers individueel. 

Door de financiële onzekerheid vroeg de club wel alvast werktijdverkorting aan voor de hele club: niet alleen de spelers, maar ook voor het kantoorpersoneel. Algemeen directeur Rob Toussaint liet weten dat de club 'een buffertje heeft', maar in deze corona-weken heeft Heracles Almelo nul inkomsten. Dat weerhield de club niet van een toffe actie: fans kunnen via hooghouden op social media kaarten winnen voor zorgmedewerkers. Voor de eerstvolgende thuiswedstrijd houdt de club 500 plekken vrij voor zorgmedewerkers. 1000x hooghouden = 10 kaarten voor zorgmedewerkers. 

Trainingen

Bij Heracles Almelo houden ze de situatie in Nederland goed in de gaten en wordt de schema's van de spelers afgestemd op de ontwikkelingen die volgen in de lopende weken. Omdat het onduidelijk is hoelang het gaat duren, is het volgens de club wel lastig om spelers individuele schema's mee te geven. Het stadion blijft voorlopig - in elk geval tot eind maart - wel volledig op slot en de spelers moeten thuis trainen om fit te blijven. 

Blessures

Heracles Almelo heeft met Robin Pröpper, Joey Konings, Jesper Drost en Navajo Bakboord een flink aantal langdurig geblesseerden. Voor laatstgenoemde is speeltijd dit seizoen, ook in een uitgesteld scenario, een utopie, maar het andere trio kan een maand extra hersteltijd goed gebruiken. Pröpper en Konings kunnen vermoedelijk sowieso nog minuten maken, terwijl het voor Drost net een extra zetje in de rug kan zijn voor het laatste stuk van zijn herstel. 

Corona-nieuws

Heracles Almelo gooit stadion op slot: "Drastische maatregel" 

Reisverbod Heracles- en Twente-spelers

Social media

#houdhoogvoorhelden

Genieten van Everton

Ook de fans uiten hun dank voor zorgmedewerkers

#houdhoogvoorhelden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen