'UEFA plant nieuwe data CL en EL: vóór 30 juni de finales'

17 maart 2020, 14:36   Bijgewerkt: 17 maart 2020, 15:38

De UEFA is van plan om de Champions én Europa League nog gewoon af te maken dit seizoen. Hoewel beide competities momenteel stil liggen, is er met het uitstellen van het EK ruimte gekomen in het speelschema. De CL-finale - gespeeld in Istanbul - wordt naar verluidt gepland op 27 juni, terwijl de eindstrijd in de EL drie dagen eerder is.

Dat schrijven onder andere het doorgaans zeer betrouwbare France Football en Spaanse Marca. Half april hoopt de UEFA dat de competities weer begonnen kunnen worden, mits de omstandigheden in de deelnemende landen dat toelaten. Dan zouden beide toernooien - bezig aan de achtste finales - volgens de normale speelroute afgewerkt kunnen worden.

De speeldata zijn interessant, omdat ze allemaal voor het moment 30 juni liggen. Dat is de datum waarna veel contracten aflopen en bijvoorbeeld reeds afgeronde transfers in werking komen te stellen. Contractueel zou het nog langer uitstellen van competities vermoedelijk heel ingewikkeld worden, waardoor de UEFA - en vermoedelijk ook nationale voetbalbonden - voor deze optie (gaan) kiezen.

RB Leipzig, Atalanta, Paris Saint-Germain en Atético Madrid hebben zich reeds geplaatst voor de kwartfinales van het miljardenbal. De return tussen Juventus - Olympique Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern München - Chelsea en Barcelona - Napoli moeten nog worden gespeeld. In de Europa League gaat het om nog veel meer duels, waarin het tweeluik nog beslist moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen