Definitief: ook EK Vrouwen in 2021 wordt opgeschoven

17 maart 2020, 15:42

Het uitstellen van het EK 2020 naar de zomer van 2021 is zeker niet de enige verandering op de voetbalkalender. Als gevolg van die beslissing is de Copa América met een jaar uitgesteld, terwijl alle andere eindtoernooien die in de zomer van 2021 staan gepland, ook worden verplaatst. Dat geldt onder andere voor het EK Vrouwen, zo heeft de KNVB bevestigd. Ook het EK O21, de Nations League en het WK voor Clubteams staan dan nog gepland, al zijn die laatste twee nog nergens bevestigd dat die niet doorgaan. Dat ligt wel heel sterk in de lijn der verwachting. 

Zo wordt voor WEURO 2021 (EK Vrouwen) en de kwalificatiewedstrijden voor dit toernooi naar nieuwe data gezocht. Datzelfde geldt ook voor de Europese jeugdtoernooien en -wedstrijden die gepland staan in de zomer van 2021, zo bevestigt de Nederlandse voetbalbond in een persbericht. Over het WK voor clubteams en de Nations League zijn nog geen mededelingen gedaan. Het EK Vrouwen stond gepland in de zomer 2021, van 11 juli tot en met 1 augustus en lijkt me een jaar te worden uitgesteld.

Lees ookOok Copa America wordt verplaatst naar zomer 2021 

Het eindtoernooi - waarbij Nederland als regerend titelhouder optreedt na de zege in eigen land in 2017 - wordt gehouden in Engeland, onder andere op Wembley, waar ook de EK-finale van de mannen in principe gepland staat. De kans is groot dat het gezien alle ontwikkelingen op nationaal niveau nog wel even duurt voor alle details over dit evenement naar buiten komen. 

Lees ook: 'Ook het WK Clubteams in 2021 ook verplaatst'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen