Deense bondscoach Hareide verwacht uitgesteld EK te missen

17 maart 2020, 16:08

Åge Hareide, de bondscoach van Denemarken, dreigt het uitgestelde EK te moeten missen. Hoewel de keuzeheer zich plaatste met zijn ploeg voor het eindtoernooi, loopt zijn contract af deze zomer en zijn opvolger is al benoemd. De Noor verwacht zelf het eindtoernooi niet meer mee te maken als eindverantwoordelijke.

Dat vertelde hij kort na het nieuws dat het EK inderdaad verplaatst werd naar de zomer van 2021, wanneer zijn opvolger Kasper Hjulmand officieel al een jaar aan het werk zou moeten zijn. "Ik heb nog geen contract gehad met de Deense voetbalbond of ik kan doorgaan. Maar ze hebben me geïnformeerd dat het EK is uitgesteld door de UEFA. En mijn contract loopt af op 31 juli, ik verwacht te stoppen zoals gepland." In dat scenario mist hij dus het EK van een jaar later.

Hareide plaatste zich voor het EK en ging er natuurlijk vanuit dan ook nog coach te zijn bij de Denen. Anders dan assistent Jon Dahl Tomasson (die naar Malmö vertrok) vond de bondscoach nog geen nieuwe job. Opvolger Hjulmand is beschikbaar, want hij zit op dit moment zonder baan. De 47-jarige trainer leverde in maart vorig jaar zijn contract bij FC Nordsjaelland in en leek vervolgens op weg naar Belgische competitie, waar hij in beeld was bij zowel AA Gent als Anderlecht. Daar kwam hij niet aan het roer, wel werd hij aangesteld als bondscoach van Denemarken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen