EK zet ArenA voor puzzel: "Concerten met potlood in agenda"

17 maart 2020, 16:50   Bijgewerkt: 17 maart 2020, 16:59

De Johan Cruijff ArenA moet zijn planning omgooien. Het stadion zou komende zomer tijdens het EK het decor vormen van de poulewedstrijden van Oranje, maar het toernooi is dinsdag verschoven naar 2021. "We hadden al wat concerten met potlood in de agenda staan", aldus stadiondirecteur Henk Markerink.

"Het besluit van de UEFA is volstrekt logisch. Jammer voor ons, maar we gaan puzzelen", laat Markerink weten aan het Algemeen Dagblad. De stadionbaas zegt niet verrast te zijn door het besluit van de UEFA. "Bij ons was het natuurlijk al een week alarmfase één. De beslissing om het EK een jaar uit te stellen naar de zomer van 2021 is een drastische, maar vooral ook heel begrijpelijk. Het toernooi wordt door heel Europa gespeeld. Met dus heel veel verplaatsingen en reizigers. Als voetbalbond kun je daar nooit de verantwoordelijk voor dragen in deze coronacrisis."

Voor volgend kalenderjaar verwachtte Markerink een aantal concerten rond de periode waarin het EK gespeeld wordt. "We zullen de komende weken gebruiken om goed te puzzelen en te bekijken welke financiële gevolgen dat heeft. Voor het ene stadion is dit besluit ingrijpender dan voor het andere. In Bakoe in Azerbeidzjan bijvoorbeeld is veel minder activiteit dan bij ons. Een verplaatsing naar aankomende winter was voor ons wat dat betreft gunstiger geweest. Maar ik snap heel goed dat deze keuze is gemaakt. Met -15 in bijvoorbeeld Sint-Petersburg spelen, is ook geen optie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen