Ceferin: "EK annuleren enige optie om competities af te maken"

17 maart 2020, 22:14

Het is een belangrijke en grote dag voor de UEFA, dat in samenspraak met andere partijen besloot om het EK een jaar te verschuiven. Voorzitter Aleksander Ceferin staat volledig achter de beslissing en meent dat het de enige optie was.

"We weten allemaal dat het vreselijke virus Europa in de greep heeft en het voetbal nagenoeg onmogelijk maakt", vertelt Ceferin aan AP. "Wij denken dat het afgelasten van het EK voor nu de enige optie is om alle landelijke competities een kans te geven om het seizoen af te maken. Maar ook dat is nu nog niet zeker", stelt de voorzitter. "Het gaat om de gezondheid van mensen en we moeten ook het hele voetbalsysteem in de gaten houden."

Ondanks het verplaatsen van het EK, blijft het de bedoeling dat er volgend seizoen EK-voetbal in twaalf steden waaronder Amsterdam gespeeld gaat worden. Daar zitten echter wel haken en ogen aan, zo bleek eerder vandaag al. "Het plan is om volgend jaar in dezelfde stadions te spelen als eerder besloten. Als het niet anders kan, kunnen we in elf, tien, negen of zelfs minder stadions spelen. Het plan is om alles hetzelfde te houden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen