Visser: "Zal met niet verwonderen als we niet meer spelen"

17 maart 2020, 23:30

Net als alle andere clubs in Nederland volgt PEC Zwolle de ontwikkelingen rondom het coronavirus met bovenmatige interesse. De formatie uit Overijssel beseft dat het verplaatsen van het EK naar 2021 meer ruimte biedt op de speelkalender, maar vraagt zich wel af of het seizoen überhaupt kan worden afgemaakt.

Dat laat het bij monde van voorzitter Adriaan Visser weten aan De Stentor. "Dat is een dik vraagteken. Ik laat me graag verrassen door de scenario's van de KNVB, maar het zal mij niet verwonderen, en dat is mijn persoonlijke mening, als we dit seizoen niet meer aan spelen toekomen", vertelt hij. Ondertussen doet PEC wat het kan. "We trainen individueel. We pakken op zijn vroegst de draad in april weer op. Dat is als de maatregelen niet weer opgeschort worden. Die kans acht ik wel reëel, als ik zie hoe het in China en Italië gegaan is. Daardoor denk ik dat de stadions op zijn vroegst weer in mei opengaan. Dan heb je nog drie weken optrainen nodig en zit je in eind mei."

PEC Zwolle staat vijftiende. Stel de huidige ranglijst wordt definitief, dan is dat voor die club in principe goed nieuws omdat lijfsbehoud dan ineens zeker is. "We spelen de competitie liever uit. Laat dat duidelijk zijn. De angst mag nu niet regeren, maar het is zoals het is. Dit is een calamiteit, met een reële kans dat we niet meer aan voetballen toekomen, maar ik hoop echt en oprecht dat deze competitie op een ordentelijke manier uitgespeeld gaat worden."

Lees ookVan Praag: "Competities moeten uiterlijk 28 april weer starten"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen