Koeman ook bondscoach op EK 2021: Barça-clausule jaar later

18 maart 2020, 07:43   Bijgewerkt: 18 maart 2020, 11:37

Bondscoach Ronald Koeman verwacht tijdens het EK 2021 nog 'gewoon' bondscoach te zijn van het Nederlands elftal. De oefenmeester wacht komende zomer een evaluatie-moment, wat normaliter na het EK was geweest. Omdat het er nu plots voorvalt, zouden de wegen van de KNVB en de trainer in theorie al voor het eindtoernooi kunnen scheiden. Dat is normaliter niet aan de orde.

Dat vertelt Koeman tegenover De Telegraaf. "Als ze niet langer met me door willen, dan kunnen ze komende zomer van me af", aldus Koeman. Volgens de ochtendkrant is dat echter niet aan de hand en is de KNVB zeer tevreden over zijn werk als bondscoach. "Daarom denk ik dat ik tijdens het EK in juni 2021 op de bank zit bij Oranje." Bij de Deense voetbalbond trad een vergelijkbaar, maar veel groter probleem op, aangezien daar voor na het EK al een nieuwe bondscoach was aangesteld.

Lees ookKoeman: "Liever EK gespeeld

Een gang naar FC Barcelona komende zomer – zoals weleens werd gesteld en contractueel mogelijk was – zit er ook niet meer in. "Die clausule treedt pas in werking na het Europees kampioenschap. In dit geval dus na EURO 2021", bevestigt Koeman, die ook goede punten ziet aan het uitstellen van het EK. Bijvoorbeeld dat Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen weer inzetbaar zijn. De coach noemt dat 'een meevaller'. "Zij maken het team sterker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen