Eredivisie-update Sparta: de kasteeldeuren zijn gesloten

19 maart 2020, 13:30

De Eredivisie ligt stil, toch gebeurt er rondom de clubs in Nederland nog wel het een en ander. Wie traint er wel en wie traint er niet? Zitten er spelers in quarantaine of staan ze op het veld? FCUpdate.nl zet van alle Eredivisie-clubs in een overzicht wat de huidige status is van de clubs. In deel XI: Sparta Rotterdam.

Algemene status

Sparta Rotterdam had vanzelfsprekend alle begrip voor het annuleren van de Eredivisie-wedstrijden. Wel verbaasde technisch directeur Henk van Stee zich vorige week over het feit dat veel zaken in het dagelijks leven doorgingen. De actualiteit haalde die uitspraak in. Daarom konden de plannen voor een oefenwedstrijd in het weekend tegen Telstar ook de prullenbak in. Sowieso had de Eerste Divisie-club daar geen trek in. 

Sparta nam ook voorzorgsmaatregelen: twee activiteiten van de Sparta Business Club werden afgelast, het Rood-Witte Mannen & Vrouwen Diner 2020 en het Oer-Spartanen diner wordt uitgesteld, Sparta Bedrijvenvoetbal is voorlopig geannuleerd en de poorten van het de trainingsfaciliteiten gingen volledig dicht voor de jeugdteams en het eerste elftal. 

Trainingen

Het doorgaan van trainingen wordt van dag tot dag bekeken, meldt de club. Net zoals de andere Eredivisie-clubs zal Sparta Rotterdam tot en met 6 april in elk geval niet trainen. Spelers van de eerste selectie hebben programma's gekregen zodat ze de komende weken hun conditie op peil kunnen houden. Het hervatten van de groepstrainingen zal pas gebeuren na groen licht van het RIVM en de KNVB.

Blessures

De ziekenboeg van de Rotterdammers was relatief leeg: Suantly Alberto lag al het hele seizoen uit de roulatie en dat zal niet veranderen. Alleen voor de in de zomer afscheidnemende Ragnar Ache is het uitstel gunstig om te herstellen van zijn hamstringblessure. Aan de andere kant beseft hij ook dat als de situatie nog minder wordt, hij zijn laatste duel voor Sparta wellicht al gespeeld heeft…

Corona-nieuws

Fans steken zorgpersoneel massaal hart onder de riem

Spelersgroep Telstar weigert oefenduel met Sparta

Social media

Bezigheidstherapie

Tim's tips

Steun aan zorgverleners

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen