Hyballa: "We kijken ook alvast vooruit naar komend seizoen"

18 maart 2020, 18:03

Er wordt de komende weken niet gevoetbald in Nederland, dus heeft NAC Breda-trainer Peter Hyballa het een stuk rustiger dan normaal. Het liefst wilde hij gedurende de coronapauze tweemaal daags met zijn spelers blijven trainen, maar ook de Eerste Divisie-club moest de deuren van zijn sportcomplex sluiten. Ondanks dat de voetbalwereld tot stilstand is gekomen, zit de Duitser niet stil.

In een (telefonisch) onderhoud met Omroep Brabant vertelt de oefenmeester hoe hij de dagen doorkomt. "Ik bel elke dag met drie of vier spelers om te vragen hoe het gaat. Maandag zijn we nog met de technische staf bijeen gekomen om wat dingen te bespreken. Toen kwamen er ook nog wat spelers hardloopschoenen halen, want die hebben ze nu wel nodig. Verder ben ik bezig met trainingsmethoden bedenken en ik krijg verschillende video's binnen van onze hoofdscout. Dus we kijken ook alvast vooruit naar komend seizoen, want dat moeten we niet vergeten", vertelt hij.

Dat er is besloten om alle trainingscentra te sluiten, kwam voor Hyballa niet als verrassing. "Natuurlijk wilde ik dolgraag dat mijn spelers topfit zouden blijven voor de hervatting van de competitie. Maar het belangrijkste is nu ook gewoon dat we van dat virus gaan winnen", aldus Hyballa die spelers uit Spanje en Servië naar hun eigen land heeft laten terugkeren. "Ik ben echt een mensenmens. Ik kan er begrip voor opbrengen dat die jongens ook bij hun familie willen zijn. Ja, Spanje is gevaarlijk wat het coronavirus betreft. Maar dat is hier in Breda ook. Ik wil ze hier niet vastbinden. En ze moeten net als alle andere spelers gewoon fit terugkomen. En dat gaan ze doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen