'PL-clubs zijn vastbesloten om huidige seizoen af te maken'

18 maart 2020, 23:46   Bijgewerkt: 19 maart 2020, 07:41

Vertegenwoordigers van de twintig Premier League-clubs komen donderdagochtend via een telefonische vergadering bijeen om het onder meer te hebben over de restant van de competitie. Het voetbal in Engeland ligt tot in elk geval 3 april vast en het is vooralsnog onduidelijk wanneer er getraind kan worden, laat staan weer wedstrijden kunnen worden gespeeld. Volgens The Guardian zullen de clubvertegenwoordigers er desalniettemin op aandringen om voor 30 juni het seizoen af te maken, ook als dat betekent dat er achter gesloten deuren gespeeld moet worden.

Als een van de laatste (grote) competities werd vorige week vrijdag de Premier League stilgelegd om de verspreiding van het coronavirus in Engeland in te dammen. De intentie is om op 4 april de competitie te hervatten, maar gezien de huidige ontwikkelingen is het nog maar zeer de vraag of er dan ook daadwerkelijk weer gevoetbald kan worden. Aanvankelijk vreesden de clubs dat het seizoen nog kon worden afgemaakt, maar nu is er collectieve vastberadenheid om de resterende wedstrijden te spelen, mits dat natuurlijk kan.

Met name Liverpool zal blij zijn met het standpunt van de andere clubs. The Reds staan op het punt dit seizoen voor het eerst sinds dertig jaar weer landskampioen te worden. Zestien van de twintig clubs, waaronder Liverpool, moeten nog negen wedstrijden spelen. Er is ook een aantal clubs, zoals Manchester City, dat nog tien keer in actie moet komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen