Italiaanse clubs willen weer trainen, spelersvakbond boos

18 maart 2020, 23:46   Bijgewerkt: 18 maart 2020, 23:53

De Serie A ligt voorlopig nog wel stil, maar een aantal Italiaanse clubs is van plan binnenkort de trainingen te hervatten. Onder meer Lazio en AC Milan hebben voor komende maandag trainingsactiviteiten op het programma staan. De Italiaanse spelersvakbond (AIC) is daar allerminst blij mee.

"We hebben het gedrag van sommige clubs die van plan zijn om zelfs nú te trainen aan de kaak gesteld", laat voorzitter Damiano Tommasi van de AIC weten aan Reuters. "Spelers zouden in deze situatie thuis moeten blijven."

Italië is zeer zwaar getroffen door het coronavirus. Het aantal besmette mensen is gegroeid naar bijna dertigduizend. Het land meldde woensdag 475 nieuwe sterfgevallen. Volgens de laatste cijfers, van woensdagmiddag, heeft het coronavirus in Italië bijna drieduizend levens gekost.

Hervatting Serie A

Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) hoopt dat de Serie A begin mei weer hervat kan worden. "We hebben een schema gemaakt dat op 3 mei start en 30 juni eindigt", vertelt hij tegen Telelombardia.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen