Elia zit verwikkeld in een politiek spelletje: "Aftellen geworden"

19 maart 2020, 07:37

Eljero Elia zit met Istanbul Basaksehir verwikkeld in een politiek spelletje. Tenminste zo noemt de speler dat zelf. De aanvaller wil niet verlengen, de club wel en dus komt Elia niet meer aan spelen toe. "Opeens zat ik hier op de tribune, zonder uitleg", zegt hij.

"Tegen Trabzonspor zat ik zondag weer op de bank, maar ik hoefde niet warm te lopen of in te vallen. Ik speelde lange tijd alles, iedereen was tevreden", doet de 33-jarige Elia zijn verhaal aan het Algemeen Dagblad. "Nu is alles veranderd. Dan kun je je mond stijf dichthouden, maar iedereen weet hoe ik ben. Het boeit me niet. Weet je wat het is? Ik heb altijd gezegd: als het met mijn kinderen goed gaat, dan gaat het met mij ook goed. En dat is zo. Maar nu, met het niet meer in de basis staan en vooral het coronavirus, is het toch een beetje aftellen geworden."

Elia, die beschikt over een aflopend contract, stond tijdens de winterse transferwindow al in belangstelling van diverse clubs. Het Argentijnse Club Atlético Talleres wilde hem als eerste Nederlander naar Argentinië halen. Basaksehir weigerde. "Er viel gewoon niet over te praten. In de zomer kan ik wel gaan en staan waar ik wil. En ik wil nog wel een paar jaar lekker voetballen. Ik ben fit. Nederland? Dat zou kunnen, maar hoeft niet per se. Afgelopen zomer was Feyenoord heel duidelijk: er was van hun kant geen enkele interesse, zei die technisch directeur (Sjaak Troost, red.) toen op de televisie. Echt jammer, want ik houd van die club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen