Onbegrip bij Gall: "De mensen die dat doen, noem ik echt IQ-lozen"

19 maart 2020, 18:04

Terwijl het coronavirus in Europa het dagelijkse leven heeft platgelegd, lijkt in China de ergste piek van de epedimie voorbij. Joop Gall  is inmiddels alweer enige tijd terug in het Aziatische land, waar hij werkzaam is voor de voetbalschool van Zhengzhou. Toen in China het coronavirus uitbrak, vreesde hij al dat het een ramp zou worden als het longvirus Europa zou bereiken.

"China heeft discipline en is er gewoon in geslaagd om 1,4 miljard mensen binnen te houden. Bij ons in Nederland lukt dat niet met 17 miljoen mensen. Dat is een verschil in karakter. Helaas is mijn voorspelling uitgekomen en vallen er nu veel doden", vertelt hij aan VTBL. "In China viel het aantal doden buiten Wuhan enorm mee, omdat er meteen is opgetreden."

Gall begrijpt niet dat in Nederland nog niet iedereen doordrongen is van de ernst van het coronavirus. "Dat er nog mensen zijn die feestjes houden. De mensen die dat doen noem ik echt IQ-lozen. Ik snap dat echt niet. Is het zo erg om een paar maanden op te offeren voor de rest van je leven? Come on."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen