FC Utrecht houdt spelers met GPS en hartslagmeters in de gaten

19 maart 2020, 22:31

Omdat alle trainingscentra in Nederland tot begin april zijn gesloten, trainen de Eredivisie-spelers de komende tijd voor zichzelf. Zo ook de spelers van FC Utrecht, die individuele programma's hebben gekregen om hun conditie op peil te houden. Zij moeten onder meer krachtoefeningen uitvoeren en hardlopen.

Door de spelers actief te houden, hoopt Utrecht goed voor de dag te kunnen komen als er weer kan worden gevoetbald. "Wanneer die herstart gaat zijn, is nu nog onduidelijk. We bekijken de situatie van dag tot dag. Er zijn meerdere scenario's en je moet zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent", aldus trainer John van den Brom in gesprek met De Telegraaf.

"Met hartslagmeters en GPS-zenders kunnen we bekijken hoe zij deze periode uitkomen. Natuurlijk komt het voor een groot gedeelte aan op eigen verantwoordelijkheid en zelfdiscipline, dat wordt nu meer gevraagd dan wanneer we collectief trainen", vervolgt de coach, die telefonisch contact heeft met een aantal spelers. "Daarnaast heb ik natuurlijk veel contact met de stafleden over onze plan van aanpak. De stafleden zijn vanuit huis natuurlijk ook veel met voetbal bezig. Als de trainingen weer starten, kunnen we weer kijken naar tactieken en systemen. Op dit moment is dat helaas moeilijk, omdat je daarvoor wel samen moet zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen