Schreuder: "Raar dat clubs in Duitsland mogen trainen"

20 maart 2020, 07:33

In tegenstelling tot in Nederland mogen Duitse clubs blijven trainen. Echter wordt dit nauwelijks gedaan. "Het is sowieso best wel raar dat het mag, aangezien sportscholen en andere verenigingen wel gewoon op slot zijn", zegt Alfred Schreuder, trainer van Hoffenheim.

"Als we trainen zijn we toch zo met veertig man in een ruimte, dat geeft ook geen prettig gevoel", vervolgt Schreuder in De Telegraaf. De oefenmeester hoopt wel dat er spoedig duidelijkheid komt over wanneer de Bundesliga ongeveer hervat. "Je moet namelijk een doel hebben om te trainen. Als je niet weet wanneer het weer begint en je gaat wel het veld op, dan ben je alleen maar aan het onderhouden. Als je weet: we hebben twee weken vrij en een paar weken later begint de competitie weer, dan heb je een punt om naartoe te werken. Niemand weet het nu nog."

Voor de Bundesliga is het van belang dat de competitie voor 1 juli afgerond wordt. Voor het restant van de twee hoogste competities valt nog 370 miljoen euro aan tv-gelden te verdelen. Echter loopt het televisiecontract tot en met juni. "Een aantal clubs kan anders misschien omvallen, als ze dat geld mislopen", beseft Schreuder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen