Duitse viroloog verwacht geen voetbal meer dit kalenderjaar

20 maart 2020, 16:52   Bijgewerkt: 20 maart 2020, 18:38

Als het aan de Duitse viroloog Jonas Schmidt-Chanasit ligt, dan is het goed denkbaar dat er de rest van dit kalenderjaar (!) niet meer gevoetbald wordt. De deskundige verwacht dat er in Duitsland de rest van dit jaar niet meer gespeeld gaat worden vanwege de corona-uitbraak. "Het is sowieso onrealistisch om het huidige seizoen af te maken."

Dat voorspelt hij tegenover het regionale medium NDR. "Ook als de gevolgen van het virus uiteindelijk meevallen, dan zal het voetbal niet zomaar weer beginnen, omdat dat de situatie flink kan verergeren. Als je zeker wilt zijn dat het virus niet opnieuw uitbreekt, dan praat je al over een periode van tot volgend jaar", zei hij over wanneer er niet gespeeld kan worden.

Lees ookSchreuder: "Raar dat clubs in Duitsland mogen trainen"

Daarbij gaat het overigens wel om het spelen met publiek, naar verluidt zou er door de Duitse voetbalbond overwogen worden om zonder fans het huidige seizoen in elk geval vol te maken. Dat is volgens de viroloog eveneens een slecht idee. Of de situatie in Duitsland vergelijkbaar is met Nederland, daar heeft Schmidt-Chanasit het niet over. Wel spreekt hij niet alleen specifiek over Duitsland, maar ook over de rest van Europa. "Voetbal zou onderop de lijst staan van zaken die weer moeten worden opgestart", aldus Schmidt-Chanasit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen