Martinez niet bang voor veroudering van Belgische verdediging

21 maart 2020, 10:14

In België maakt bondscoach Roberto Martinez zich geen zorgen om het uitgestelde EK voetbal. De eindverantwoordelijke van de Rode Duivels denkt niet dat zijn selectie veel last zal hebben van de verschuiving, ook al is vooral de defensie op leeftijd.

"We hebben een geweldige campagne gehad en onze defensie heeft erg goed gepresteerd", gaf de bondscoach aan bij Sporza. Met Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Vincent Kompany zijn er tig verdediger die richting de midden dertig gaan en dus niet veel voetbaljaren over hebben. "Ik maak me niet te veel zorgen. De overgang en doorstroming zijn al begonnen. Ik voel dat genoeg spelers kunnen opstaan en dat genoeg spelers dit niveau kunnen aanhouden."

Toch baalt Martinez stiekem een beetje van de verplaatsing, want hij zag dat zijn ploeg uitstekend in vorm was in aanloop naar het eindtoernooi. "Maar we kunnen ons ook klaarstomen voor het EK in 2021. Wees niet te negatief over wat we zullen missen, maar kijk uit naar wat nog volgt. Het klopt dat we bij een groepje van zo'n zeven landen zaten die elkaar op een goeie dag allemaal konden kloppen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen