Voorzitter Lyon pleit voor einde van Europese toernooien

21 maart 2020, 16:04   Bijgewerkt: 21 maart 2020, 19:26

Als het aan Jean-Michel Aulas ligt, worden de Europese toernooien per direct stopgezet. Het is volgens de voorzitter van Olympique Lyon beter om de focus te leggen om het afmaken van de eigen competities dan het voltooien van de Champions League en de Europa League.

Het zijn opmerkelijk teksten uit de mond van de preses van Lyon, aangezien zijn club nog actief is in de Champions League en het eerste duel met Juventus in de achtste finale met 1-0 won. In de competitie gaat het juist niet goed met de Fransen, die slechts zevende staan. Toch legt Aulas de focus op de Ligue 1 nu het schema onder druk komt te staan door het coronavirus. "Je moet dapper durven zijn en keuzes maken. Laat de Champions en Europa League, de bekerfinales en interlands gewoon gaan en focus je op de competitie", vertelt de preses aan L'Equipe.

Volgens Aulas is het belangrijk dat de eigen competitie een eerlijk einde gaat beleven. "Als we de Ligue 1 willen redden, dan moet die absoluut voor 30 juni zijn afgerond. Desnoods achter gesloten deuren. Het is belangrijk om niet te laat te zijn met het oog op het nieuwe seizoen", stelt de voorzitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen