UEFA rekent op verlies van honderd miljoen door verplaatsen EK

22 maart 2020, 09:02   Bijgewerkt: 22 maart 2020, 09:32

Het verschuiven van het EK van 2020 naar 2021 heeft ook financieel grote gevolgen voor de UEFA. De voetbalbond rekent op een verlies van meer dan honderd miljoen euro vanwege het verplaatsen van het evenement, zo laat het bij monde van voorzitter Aleksander Ceferin weten.

De Sloveen zegt tegen de Duitse krant Welt Am Sonntag dat de UEFA een 'financieel zwaar offer moest brengen'. "Het EK is ons vlaggenschip en elke vier jaar met afstand onze belangrijkste inkomstenbron." Eerder noemde hij de coronacrisis al 'de grootse crisis die het voetbal ooit geteisterd heeft'. Hij rekent op een verlies van minimaal honderd miljoen euro door het uitstellen van het toernooi. Toch is de Sloveen overtuigd van het feit dat de UEFA wel goed gehandeld heeft. "Ik geloof dat de Europese Unie een voorbeeld kan nemen aan onze aanpak van de crisis."

Volgens de 52-jarige preses is het belangrijk dat landen elkaar vinden in een samenwerking. De handen ineen slaan kan volgens Ceferin helpen in het bestrijden van de crisis. "We hebben een monetaire unie en open grenzen in Europa. Maar nu, in de crisis, is er vooral een individuele aanpak van de afzonderlijke landen met veel verschillende regelingen in plaats van een gecoördineerde aanpak. Dat is jammer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen