Linssen traint thuis: "Vooral een kwestie van discipline"

22 maart 2020, 11:12

Voetbalteams mogen niet meer samenkomen om te trainen, waardoor het voor profteams lastig is om de spelers fit te houden tijdens de coronacrisis. Bryan Linssen van Vitesse is twee tot vier uur per dag bezig met individuele oefening om in vorm te blijven.

Tegenover de NOS legt Linssen uit hoe hij de situatie doormaakt. "Het zijn rare weken voor iedereen. Voor ons is het zaak om niet ziek te worden, gezond te eten en fit te blijven. Maar uiteindelijk gaat het gewoon om de gezondheid van iedereen en dan is voetbal echt een bijzaak", realiseert de aanvaller zich.

Momenteel is hij twee tot vier uur per dag voor zichzelf aan het trainen. Elke dag krijgt hij op zijn telefoon door wat hij moet doen. "Het loopwerk doe ik nu nog buiten, maar als het moet heb ik ook een loopband thuis", vertelt de buitenspeler. "Op dit moment is het vooral een kwestie van discipline. We zijn pas een week op weg en ik vermoed dat we op 6 april ook niet meteen weer het veld op kunnen. Maar je moet zorgen dat je wel klaar bent voor die laatste drukke weken."

Linssen kent een prima seizoen bij Vitesse. De doelpuntenteller van de 29-jarige aanvaller staat momenteel op veertien Eredivisie-goals.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen