Duel Atalanta - Valencia was rampzalig voor verspreiding corona

22 maart 2020, 19:22

De wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia (gespeeld op 19 februari, 4-1) in de Champions League had nooit gespeeld mogen worden. Volgens diverse artsen in Italië is dat evenement een van de grootste veroorzakers van de enorme besmetting met het coronavirus en daaropvolgende chaos die is ontstaan in de regio Lombardije.

Het feit dat er veertig duizend mensen uit Bergamo waren afgereisd naar Milaan – waar het duel werd gespeeld, omdat het eigen stadion van de Serie A-club niet aan de normen voldeed – en daar te dicht op elkaar zaten, samen eten, dronken én contact hadden met de Valencia-fans, heeft volgens artsen voor een ongelofelijke verspreiding van het coronavirus gezorgd. De regels die er op dat moment al golden, werden bovendien veelal aan hun laars gelapt door de fans. Achteraf had het duel nooit gespeeld mogen worden, desondanks vond ook de return - weliswaar zonder fans - gewoon nog plaats in Valencia.

Lees ookValencia maakt melding van nog meer coronabesmettingen

Niet alleen in de regio Lombardije raakten duizenden mensen besmet en overleden er ontzettend veel inwoners aan de corona-uitbraak. Ook bij opponent Valencia raakten spelers en 35 stafleden besmet en werd het virus meegenomen naar Spanje. In de sinaasappelstad ziet men het duel in Milaan overigens als een van de grote katalysators voor de verspreiding aldaar. Het duel tussen Atalanta - Valencia was met de kennis van nu dus rampzalig voor de verspreiding van het coronavirus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen