KNVB denkt dat programma in Eredivisie opgeschoven wordt

22 maart 2020, 20:54

De KNVB houdt er rekening mee dat er opnieuw geschoven gaat worden met de voetbalplanning van het huidige seizoen. Dat het dan allemaal erg moeilijk wordt om het programma nog vol te maken, is ook een zekerheid. Dat vertelt Just Spee, voorzitter van de KNVB, over de rest van het speelschema.

Dat zei hij tegenover NOS Studio Sport. "Het ziet er naar uit dat het nog verder in de tijd gaat schuiven", erkende Spee, over de startdatum van 6 april, die momenteel nog is vastgesteld door de voetbalbond. Dat lijkt onhaalbaar, maar brengt ook nieuwe problemen met zich mee. Namelijk dat de contracten van veel spelers en huurlingen aflopen op 30 juni 2020.

Er liggen voordien drie scenario's: de eerste is dat er wordt gespeeld met publiek, de tweede (deels) zonder publiek en de derde is dat er 'intelligent' wedstrijden worden geschrapt in het resterende programma. Dat laatste heeft niet de voorkeur, bevestigt Spee. "Want je gaat de regels van het spel veranderen, terwijl het spel bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen. In Italië hebben ze het er al over dat er pas in oktober gespeeld gaat worden", aldus de voorzitter, die nog niets officieel kon bevestigen.

"We weten dat er nu dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt. En dat er een aantal weken nodig is om de spelers fit te krijgen, om weer wedstrijden te spelen", aldus Spee, die weet dat de beslissing hoe dan ook lastig wordt. "We weten niet wat de situatie is en hebben zelf geen idee." Dat er clubs in de problemen komen, weet Spee ook. Of er clubs gaan omvallen, durfde hij nog niet te voorspellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen