Asensio beste FIFA'er in La Liga en haalt geld op tegen corona

22 maart 2020, 23:58

Marco Asensio heeft zich zondag gekroond tot de beste FIFA-speler van de Primera Division. De geblesseerde speler van Real Madrid kroonde zich zondagavond op een speciaal georganiseerd toernooi tot winnaar, door Aitor Ruibal (Leganés) achter zich te laten: 4-2. Belangrijker dan de winst, is dat dat er 140.000 euro werd opgehaald voor Unicef in de strijd tegen het coronavirus.

Het toernooi werd gespeeld met twintig afgevaardigden van de Primera Division. Alle clubs in La Liga waren daarmee vertegenwoordigd in het toernooi, zo deden Sergi Roberto (FC Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid) en Paco Alcácer (Villarreal) mee. Er kon door volgers gedoneerd worden voor het goede doel, waarmee bijna anderhalve ton werd opgehaald. Ook diverse spelers uit Spanje deden een duit in het zakje. 

Met een onder andere een 1-5 zege op Alcácers Villarreal en 0-7 op Eibar (Edu Expósito) maakte Asensio veel indruk op FIFA. Voordat hij dergelijke mooie dingen kan laten zien op het veld, zal nog wel even duren, aangezien hij herstellende is van zware knieblessure. Door het uitstellen van het EK kan hij daar mogelijk wél aan deelnemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen