'Noodscenario KNVB: twintig clubs in Eredivisie, Ajax gaat CL in'

23 maart 2020, 07:39   Bijgewerkt: 23 maart 2020, 09:18

De KNVB is inmiddels concreet bezig met het voorbereiden van een noodscenario voor volgend seizoen - bijvoorbeeld voor als er helemaal niet meer gespeeld kan worden. Daarin zou staan dat de Eredivisie met twintig clubs gespeeld gaat worden en de Europese tickets op basis van de huidige eindstand verdeeld worden. Dat betekent dat Ajax rechtstreeks de poulefase van de Champions League ingaat.

Dat schrijft De Telegraaf. Dat is een van de scenario's als er niet meer gevoetbald kan worden voor 30 juni - het moment waarop de competities afgerond moeten zijn. RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontlopen zodoende degradatie, maar de KNVB laat Eerste Divisie-koploper SC Cambuur en achtervolger De Graafschap wel promoveren, waardoor er volgend seizoen met twintig clubs gespeeld gaat worden op het hoogste niveau.

AZ gaat de voorronde van de Champions League in, Feyenoord rechtstreeks naar de Europa League en Willem II en PSV spelen de voorronde van de tweede competitie van Europa. In dat scenario zou er ook door de bekerfinale namelijk een streep gaan, waardoor beide ploegen een ticket verdienen. Anders zouden de Tilburgers het kind van de rekening kunnen worden. 

Deels uitspelen

Een ander scenario is – naast het nog uitspelen van de competitie (deels) zonder publiek – dat er nog een deel van de wedstrijden wordt uitgespeeld. Dan worden de inhaalwedstrijden in elk geval zo snel mogelijk afgewerkt (FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord) zodat alle ploegen in elk geval even veel wedstrijden hebben afgewerkt.

Lees ookKNVB denkt dat programma in Eredivisie opgeschoven wordt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen