6-2 verlies leverde Ajax 'een van de belangrijkste gesprekken' op

23 maart 2020, 09:49

Omdat het duel tussen Feyenoord en Ajax van afgelopen weekend werd uitgesteld door het coronavirus, is de forse 6-2 nederlaag van de Amsterdammers vorig seizoen nog altijd de laatste wedstrijd tegen de Rotterdammers in De Kuip. Hoewel Ajax daar fors onderuit ging, was het voor de ploeg van Erik ten Hag een duidelijke wake-upcall met uiteindelijk positieve gevolgen. "Zo kon het niet verder", herinnert assistent Alfred Schreuder.

Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant, dat uitgebreid terugblikt op vooralsnog de laatste Eredivisie-Klassieker in De Kuip. "We waren al een tijdje niet top. Dat moest veranderen. Feyenoord liep totaal over ons heen. De vlam sloeg in de pan. Dat moet je in de Kuip altijd voorkomen", herinnert de assistent-coach van de Amsterdammers zich. De nederlaag was een forse tik, maar werd door de technische staf wel aangegrepen.

"Ik weet dat we in de busreis terug met de staf al uitgebreid hebben gesproken, over dat het anders moest. Dat iedereen terug moest naar de basis. Niet 95 procent, maar 100 procent. Je kunt het allemaal zo goed bedenken, maar de hoofdzaak in voetbal is dat je iedereen nodig hebt. Het gaat om de klik tussen de spelers onderling, tussen de spelers met de staf. De volgende dag hebben we een groepsgesprek gevoerd. Alle belangrijke spelers deden hun zegje. Dat is een van de belangrijkste gesprekken van het seizoen geweest", aldus de huidige trainer van 1899 Hoffenheim.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen