Anderlecht neemt financiële maatregelen en vraagt spelers gunst

23 maart 2020, 11:55

Anderlecht heeft als eerste Belgische topclub financiële maatregelen genomen als gevolg van de coronacrisis. Het vraagt de spelers om 'een inspanning' te doen en de medewerkers worden op economische werkloosheid gezet – waarbij ze nog zeventig procent van het loon ontvangen. Ook neemt de overheid dan een deel van het salaris van hen over.

Dat laat de club weten in een persbericht. Anderlecht schrijft in grote onzekerheid te zijn over de inkomsten en wil daarom de uitgaven zo veel mogelijk beperken. Dat doen ze volgens een solidair model, waarbij iedereen die betrokken is bij de club een steentje bijdraagt. Medewerkers gaan op zeventig procent van het loon verder, ook de spelers wordt om een bijdrage gevraagd.

Wat dat precies inhoudt voor Nederlanders Michel Vlap, Derrick Luckassen en Philippe Sandler laat Anderlecht nog niet weten. Daarover hoopt de club snel een akkoord te bereiken. Ondanks alle maatregelen, gaat de Belgische club er vanuit het hoofd boven water te houden. 'Anderlecht heeft in haar rijke geschiedenis al heel wat uitdagingen het hoofd geboden. Ook deze crisis zullen we samen overwinnen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen