Primera Division schort alle duels voor onbepaalde tijd op

23 maart 2020, 12:15   Bijgewerkt: 23 maart 2020, 13:35

De Primera Division is voorlopig definitief voor onbepaalde tijd stil gelegd vanwege de coronacrisis. Maandagmiddag kwam naar buiten dat La Liga en de Spaanse voetbalbond het eens zijn geworden over een schorsing voor onbepaalde tijd van de belangrijkste Spaanse voetbalcompetities. De herstart, als die überhaupt nog komt, is afhankelijk van het advies van de overheid.

Dat heeft La Liga bekend gemaakt. Eerder werd de competitie slechts voor twee speelrondes gestaakt, waardoor er voor komend weekend weer gespeeld had moeten worden. Dat was uiteraard geen realistisch scenario, waardoor het afwachten was wat de volgende maatregel zou worden. Met het voorlopig stilleggen van alle competities in het voetbal, volgt Spanje het voorbeeld van Frankrijk, waar ook tot nader orde niet meer gespeeld wordt.

In Spanje gaat de epidemie net als in Italië hevig te keer met enorm veel besmettingen en doden als gevolg. Ook de voetbalwereld wordt daarbij geraakt, zo overleed voormalig Real Madrid-voorzitter Lorenzo Sanz afgelopen weekend. Ook raakten diverse spelers – van onder andere [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365333/espanyol-spelers-met-coronavirus-verlaten-het-ziekenhuis/,_blank,Espanyol], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365126/valencia-maakt-melding-van-nog-veel-meer-coronabesmettingen/,_blank,Valencia] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365213/alaves-hard-getroffen-door-coronavirus-vijftien-besmettingen/,_blank,Alavés] – besmet het virus. Ook Real Madrid moest [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364919/selectie-real-madrid-in-quarantaine-vanwege-coronageval/,_blank,volledig in quarantaine] na een besmettingsgeval bij de basketbalafdeling van de club.

Het geldt voor alle voetbalcompetities in Spanje, dus niet alleen La Liga en de Segunda División. De verwachting is dat de situatie voorlopig niet veranderd wordt, omdat de noodmaatregelen in Spanje nog tot minimaal 12 april van kracht zijn. Vervolgens zou in overleg met de autoriteiten de competities pas weer worden opgestart, als dat überhaupt dit seizoen nog wordt opgestart.

La Liga laat in een verklaring weten mee te leven met alle slachtoffers van het coronavirus en denkt mee met de bestrijders van het virus die werkzaam zijn in de zorg. Op maandag 23 maart waren er in Spanje 33.089 bevestigde besmette mensen met het coronavirus, waarvan inmiddels 2.182 overleden zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen