Dortmund's Zorc voorspelt 'een vervelende' transferzomer

23 maart 2020, 12:59

Voor Borussia Dortmund gaat er door de huidige coronacrisis voorlopig een flinke streep door de zomerse transferplannen. De Duitse topclub was afgelopen winter en zomer heel actief op de markt en werd concreet in verband gebracht met talent Jude Belllingham (Birmingham City) en de transfervrije Belgisch international Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), maar door alle onzekerheid moeten die plannen voorlopig de ijskast in.

Dat zei technisch directeur Michael Zorc maandag tegenover Kicker. De grootse plannen die er waren, kunnen (deels) niet worden uitgevoerd. Vanwege alle onzekerheid na de uitbraak van het coronavirus is het onduidelijk of Borussia Dortmund geld kan uitgeven. "Dit wordt een vervelende zomer", aldus Zorc, die aangeeft dat de clubs momenteel in onzekerheid zitten.

Met Thorgan Hazard, Julian Brandt, Nico Schulz, Erling Braut Haaland en Emre Can trok BVB afgelopen seizoen al flink de beurs voor nieuwe spelers. "Dit jaar zullen we niet drie spelers in drie dagen halen", verzekerde Zorc, die afgelopen zomer drie topaanwinsten in drie dagen presenteerde voor in totaal zo'n 75 miljoen euro. "We moeten eerst deze crisis managen." Niet alleen Dortmund zit in onzekerheid, ook veel andere topclubs zitten met vraagtekens over hun financiën. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen