'FOX Sports en Ziggo Sport krijgen veel opzeggingen door corona'

23 maart 2020, 13:48

Ziggo Sport Totaal en FOX Sports hebben flink te lijden onder de huidige sportstop. De tv-zenders met veelal sport als hoofdmoot verliezen momenteel heel veel abonnees, omdat er op het gebied van sport niets gebeurt en klanten niet (langer) willen betalen voor louter herhalingen.

Dat schrijft TotaalTV althans. Klanten zitten er niet op te wachten om telkens herhalingen te zien, nu er geen topsport meer wordt bedreven vanwege de coronacrisis. Bij FOX Sports gaat het voornamelijk om (Eredivisie)wedstrijden, maar Ziggo Sport heeft naast de buitenlandse voetbalduels die worden afgelast ook te maken met de afgelastingen in de Formule 1.

Sommige klanten eisen zelfs hun geld terug, maar dat is volgens de website kansloos, aangezien restitutie voor beide sites niet van toepassing is. Wel kan het contract door de coronacrisis per direct worden opgezegd. Voor FOX Sports zou de beperking van de inkomstenstroom overigens meevallen, aangezien elke leverancier een vast bedrag per maand betaalt per klant – los van of die daar gebruik van maakt. Dat is bij Ziggo Sport toaal niet aan de orde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen