KNVB: te vroeg om over afloop Eredivisie te speculeren

23 maart 2020, 15:50

De KNVB heeft nog geen concreet scenario uitgedacht om de Eredivisie voor dit seizoen af te ronden. Zondag liet de voetbalbond weten dat er drie scenario's waren, waarbij De Telegraaf maandagochtend een van die (nood)scenario's had uitgewerkt. Volgens de KNVB is het in dit stadium nog te vroeg om te speculeren over de afloop.

Dat laat een woordvoerder van de KNVB weten tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem baseert de voetbalbond zich op de maatregelen van het kabinet, die vooralsnog tot 6 april gelden - al is er maandagavond een nieuwe persconferentie. KNVB-voorzitter Just Spee liet zondag wel doorschemeren dat de kans dat die planning opschuift, erg groot is. "We zijn in gesprek met de ECV, CED en clubs over mogelijke scenario's voor het verdere verloop van de competitie", aldus een woordvoerder, waarbij het dus te vroeg zou zijn om te speculeren over één bepaald scenario.

Lees ook: 'Noodscenario KNVB: twintig clubs in Eredivisie

Ook Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie CV, wijdde indirect een tweet over het artikel in De Telegraaf. 'We beleven mogelijk de grootste crisis uit ons leven, alles staat nu in het teken van de keiharde aanpak van deze crisis. Rest is bijzaak! Zeker ook alle mediaberichten over de gevolgen voor de Eredivisie. Dit zijn slechts wensen, meningen en ideeën, maar zeker nog geen besluiten!', schreef hij. Een noodscenario is concreet niet aan de orde, al is het mogelijk dus wel een van de drie opties. Spelen zonder publiek behoorde ook tot de opties die door bondsvoorzitter Spee werd genoemd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen