Einde nabij: tot 1 juni geen Eredivisie en Eerste Divisie

23 maart 2020, 19:19   Bijgewerkt: 23 maart 2020, 23:09

Tot in elk geval 1 juni wordt er in Nederland niet gevoetbald. Het kabinet heeft het verbod op bijeenkomsten met twee maanden verlengd. Omdat het seizoen voor 30 juni afgerond moet zijn, staat de KNVB voor een bijna onmogelijke taak om het seizoen te voltoeien en lijkt deze jaargang ten einde. De aangescherpte maatregel betekent ook dat er niet getraind mag worden. 

De KNVB is nu aan zet een besluit te nemen over het seizoen. In Zeist zijn de afgelopen dagen drie scenario's uitgewerkt. Eén daarvan is een noodscenario als er helemaal niet meer gespeeld kan worden. Die kant lijkt het nu serieus op te gaan. Volgens De Telegraaf zou in dat plan staan dat de Eredivisie volgend seizoen met twintig clubs van start gaat en de Europese tickets op basis van de huidige eindstand verdeeld worden. Dat betekent dat Ajax rechtstreeks de poulefase van de Champions League ingaat.

RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontlopen zodoende degradatie, maar de KNVB laat Eerste Divisie-koploper SC Cambuur en achtervolger De Graafschap wel promoveren, waardoor er volgend seizoen met twintig clubs gespeeld gaat worden op het hoogste niveau. AZ gaat de voorronde van de Champions League in, Feyenoord rechtstreeks naar de Europa League en Willem II en PSV spelen de voorronde van de tweede competitie van Europa.

Lees meer: 'Noodscenario KNVB: twintig clubs in Eredivisie

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen