KNVB overlegt dinsdag over Eredivisie en Eerste Divisie

23 maart 2020, 19:57   Bijgewerkt: 23 maart 2020, 20:09

De KNVB kan nog niet zeggen wat de consequenties van de kabinetsmaatregelen voor het voetbal zijn. De regering maakte maandagavond bekend dat het verbod op bijeenkomsten - ook bij minder dan honderd bezoekers - verlengd is tot 1 juni. Voor 1 juli moet het seizoen afgerond zijn. Morgen (dinsdag) gaan de bond om tafel met de Eredivisie en Eerste Divisie.

Vooralsnog trekt de KNVB niet de conclusie dat het seizoen definitief voorbij is. "De consequenties zijn nu nog onbekend", heeft een woordvoerder kort na het nieuws laten weten aan het ANP. Eredivisie-directeur Mattijs Manders laat op Twitter weten dat er dinsdag een overleg is met de KNVB en de Eerste Divisie. 'Het is te vroeg om hier nu inhoudelijke uitspraken over te doen. Tenslotte steunen wij de aangescherpte maatregelen en herhaal ik nog eens dat gezondheid boven alles gaat.'

In de Eredivisie zijn er nog negen speelrondes te spelen en moeten Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht ook nog een wedstrijd inhalen. Bovendien moet er ook nog een bekerfinale gespeeld worden en play-offs voor Europees voetbal en om promotie en degradatie. Bovendien betekent het verlengde verbod dat er tot die tijd ook niet getraind kan worden. Om voldoende fit de competitie te hervatten, zijn drie à vier weken nodig. 

Lees meer: tot 1 juni geen Eredivisie en Eerste Divisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen