Gisteren gemist: tot juni geen Eredivisie, CL-finale uitgesteld

24 maart 2020, 00:30   Bijgewerkt: 23 maart 2020, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 23 maart.

Seizoen lijkt ten einde: tot 1 juni geen Eredivisie en Eerste Divisie

Tot in elk geval 1 juni wordt er in Nederland niet gevoetbald. Het kabinet heeft het verbod op bijeenkomsten met twee maanden verlengd. Omdat het seizoen voor 30 juni afgerond moet zijn, staat de KNVB voor een bijna onmogelijke taak om het seizoen te voltoeien en lijkt deze jaargang ten einde. De aangescherpte maatregel betekent ook dat er niet getraind mag worden.

KNVB overlegt dinsdag over Eredivisie en Eerste Divisie

De KNVB kan nog niet zeggen wat de consequenties van de kabinetsmaatregelen voor het voetbal zijn. De regering maakte maandagavond bekend dat het verbod op bijeenkomsten - ook bij minder dan honderd bezoekers - verlengd is tot 1 juni. Voor 1 juli moet het seizoen afgerond zijn. Morgen (dinsdag) gaan de bond om tafel met de Eredivisie en Eerste Divisie.

Eredivisie overvallen door aangescherpte maatregelen kabinet

Het Nederlandse voetbal werd overvallen door de nieuwe kabinetsmaatregelen. Die schrijven voor dat tot 1 juni bijeenkomsten - dus ook voetbalwedstrijden - verboden zijn. "Iedereen wist inmiddels dat dit een reële mogelijkheid was, uiteraard, maar de algemene verwachting was dat de overheid eerst de ontwikkelingen van komende week zou afwachten", aldus Eredivisie-baas Matthijs Manders.

UEFA stelt finales Champions League en Europa League uit

Het is officieel: de Europese finales worden verzet. Naast de finales van de Champions League en de Europa League betreft het ook de eindstrijd van de Women's Champions League. Een nieuwe datum is nog niet bepaald door de UEFA. Daarvoor worden diverse opties nader bestudeerd.

Galatasaray-trainer Terim besmet, Arteta hersteld van corona

Fatih Terim is besmet met het coronavirus. De 66-jarige flamboyante trainer van Galatasaray laat dat zelf weten via Twitter. De voormalig bondscoach van Turkije benadrukt dat hij in het ziekenhuis in goede handen is en men zich geen zorgen hoeft te maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen