Eredivisie overvallen door aangescherpte maatregelen

23 maart 2020, 23:07   Bijgewerkt: 24 maart 2020, 08:11

Het Nederlandse voetbal werd overvallen door de nieuwe kabinetsmaatregelen. Die schrijven voor dat tot 1 juni bijeenkomsten - dus ook voetbalwedstrijden - verboden zijn. "Iedereen wist inmiddels dat dit een reële mogelijkheid was, uiteraard, maar de algemene verwachting was dat de overheid eerst de ontwikkelingen van komende week zou afwachten", aldus Eredivisie-baas Matthijs Manders.

"Wat dat betreft kwam het moment van dit besluit – zeker ook gezien de lange periode die het omvat – wel een beetje onverwacht. Maar uiteraard respecteren we de keuze", benadrukt Manders tegenover het Algemeen Dagblad. "Het spreekt voor zich dat het voetbal ondergeschikt is aan het maatschappelijk belang, zeker als het mensenlevens betreft. Geen twijfel over mogelijk."

Lees meer: KNVB overlegt dinsdag over Eredivisie en Eerste Divisie

Manders zit morgen (dinsdag) met de KNVB, de clubs, de Eerste Divisie en de spelersorganisaties om tafel over hoe het verder moet. Ook is er contact met de overheid, omdat er nog vragen onbeantwoord blijven.. In elk geval lijkt een definitief einde van het seizoen dichterbij dan ooit. Manders wil echter nog niet op de zaken vooruit lopen. "Er liggen tal van scenario's open. Inhoudelijk is het echt te vroeg om daar al iets over te zeggen. Er is veel collegialiteit en onderling begrip, maar we moeten eerst nog wel op één lijn zien te komen over de beste oplossing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen